website vnja jeugdrechtboeken

Oproep van Defence for Children

Defence for Children doet onderzoek naar de wijze waarop minderjarigen die slachtoffer of verdachte zijn van een strafbaar feit worden verhoord door de politie. Wij vinden het belangrijk dat het verhoor met waarborgen is omkleed, zodat het verhoor op een kindvriendelijke manier plaatsvindt, waarbij rekening wordt gehouden met wat het kind kan en nodig heeft.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar kinderen en/of jongeren die jonger zijn dan 22 en voor hun 18e  als slachtoffer of als verdachte verhoord zijn door de politie. Wij horen graag van hen wat zij van het verhoor vonden. Wat ging goed, maar ook: wat kan beter?

Via deze weg willen wij u dan ook vragen of u kinderen/jongeren heeft bijgestaan die interesse zouden hebben om mee te werken aan dit onderzoek. Wij komen heel graag in contact met hen. Wij zullen een gesprek voeren om van het kind te horen hoe het verhoor door de politie is verlopen. Deze verhalen willen wij gebruiken voor het onderzoek. Een aantal van de kinderen willen we vragen of zij willen meewerken aan het opnemen van een podcast.

Als u kinderen en/of jongeren kent die willen meewerken aan dit onderzoek of als u nog vragen heeft, dan kunt u een e-mail sturen naar info@defenceforchildren.nl of telefonisch contact opnemen met Mariëlle Bahlmann op het volgende telefoonnummer: 071 516 09 80.

Wij horen heel graag van u.

Met vriendelijke groet,

Defence for Children

FLYER