Wanneer heb je een jeugdrechtadvocaat nodig?

Je kunt als je minderjarig bent op verschillende manieren in aanraking komen met het recht. Bijvoorbeeld:

  • Het gaat niet goed met je op school of thuis en de rechter moet beslissen of je onder toezicht gesteld wordt van een gecertificeerde instelling of dat je uit huis geplaatst wordt.
  • Je wordt verdacht van een strafbaar feit en je krijgt te maken met de politie, de officier van justitie, de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau HALT of de kinderrechter.
  • Je ouders gaan of zijn uit elkaar en je bent het niet eens met de omgangsregeling of je verblijfplaats.

In deze of andere gevallen kun je hulp van een jeugdrechtadvocaat nodig hebben. De jeugdrechtadvocaat is er speciaal voor jou om jouw belangen te behartigen.

Voor vragen aan een van de bestuursleden van de VNJA klik hier of stuur een e-mail naar info@vnja.nl

Waar vind je een jeugdrechtadvocaat?

Klik hier om te zien welke jeugdrechtadvocaat bij jou in de buurt werkt. Denk je dat je een jeugdrechtadvocaat nodig hebt? Bel of mail dan de jeugdrechtadvocaat bij jou in de buurt om een afspraak te maken. Ook als je twijfelt of een advocaat wel nodig is, is het goed om even te bellen of mailen. De advocaat beantwoordt je vragen graag!

Wat kost een jeugdrechtadvocaat?

Een eerste gesprek met een advocaat is vaak gratis. Meestal kan de advocaat je ook daarna bijstaan, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Als je een advocaat belt of mailt kun je dit meteen vragen. Een advocaat is verplicht om je goed uit te leggen of – en zo ja hoeveel – je moet betalen.

Zoek je een advocaat?

Wij snappen dat het lastig kan zijn om de juiste advocaat te vinden