website vnja jeugdrechtboeken

Expertmeeting ‘Strengthening Juvenile Justice Systems in the counter-terrorism context’

Het International Juvenile Justice Observatory (IJJO) is samen met de European Counsel for Juvenile Justice (ECJJ) bezig met een Europees project ‘Strengthening Juvenile Justice Systems in the counter-terrorism context’.  In het kader van dit project, dat gefinancierd wordt door de EU, is beschreven hoe in zes verschillende Europese landen (Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië) wordt omgegaan met radicaliserende, geradicaliseerde en uit IS-gebied terugkerende jeugdigen. Defence for Children Nederland en Stichting 180 hebben het hoofdstuk over Nederland voor hun rekening genomen. Tevens wordt in het kader van dit project een ‘white-paper’ met best practices en aanbevelingen opgesteld ten behoeve van alle lidstaten.

 

Op 22 februari jl. vond een expertmeeting plaats waarbij met de projectpartners en jeugdrechtspecialisten uit Europa de onderzoeksrapporten uit de zes landen zijn besproken en input is  geleverd voor de White paper. Cindy Koole en Coosje Peterse (respectievelijk voorzitter en secretaris van de VNJA) waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het was zeer waardevol met 25 jeugdrechtspecialisten (uit wetenschap en praktijk) uit de EU over dit belangrijke en actuele onderwerp te spreken.

 

Voor meer informatie over dit project (en andere projecten) verwijzen wij u graag naar de website van de EJJC http://www.ejjc.org//. Voor vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met Cindy Koole of Coosje Peterse via info@vnja.nl